Újabb áldozat perli a hollywoodi filmeseket

A harmadik áldozat is csatlakozott ahhoz a perhez, amelyet nemrég a meggyilkolt magyar férfi testvére indított a Paramount Pictures ellen.

Tavaly került a mozikba a Pain and Gain című bűnügyi vígjáték, a megtörtént esetet feldolgozó film egy testépítőkből álló bűnbandáról szól, melynek tagjai emberrablással, zsarolással, kínzással próbálnak pénzt szerezni gazdag üzletemberektől. A történet alapját egy kettős gyilkosság adja, a tehetős magyar üzletembert, Griga Ferenc és barátnőjét, Krisztinát 1995-ben gyilkolta meg a banda két tagja, hogy megszerezzék vagyonukat. A gyilkosokat végül a floridai bíróság halálra ítélte 2003-ban, azóta is a halálsoron várják kivégzésüket.

Daniel Lugo és Noel Doorbal nemcsak a magyar párral végzett, floriadi otthona és több mint egymillió dolláros bankszámlája miatt hatszor próbáltak meg végezni Marc Schillerrel is. A férfit elrabolták, egy hónapig bezárva tartották, közben többször megkínozták. Miután nem volt hajlandó átíratni a házát és a vagyonát elrablóira, azok beültették egy kocsiba, téglát tettek a gázpedálra, és az autót egy falnak vezették. Schiller túlélte a balesetet, ezután rágyújtották az autót, majd a lángoló autóból kimenekülő Schillert el is gázolták. A rendőrség kezdetben nem hitte el az elképesztő történetet, végül Lugót és Doorbalt Grigáék meggyilkolása mellett, Schiller elrablásáért és megkínzásáért is bűnösnek találták.

A film megjelenése után a magyar férfi testvére beperelte a gyártót, a Paramount Picturest, fájdalomdíjként tízmillió dollárt, azaz kétmilliárd forintot követel a filmesektől, amiért szerinte méltatlanul ábrázolták a történteket. A nőhöz most csatlakozott Schiller is.

– Utolsó bűnözőként ábrázoltak, nevetség tárgyává tettek akkor, amikor ebben a történetben én valójában a szenvedő fél voltam. Rossz embernek mutattak be a filmben, miközben azok, akik minden erejükkel az életemre törtek, kedves, kicsit ügyetlen srácokként tűnnek fel – idézte a Blikk Schillert, aki többször is találkozott már a magyar áldozat testvérével, Zsuzsával.

– Fájdalmat csak az ügyfeleim érezhettek, hasznot viszont a szereplők és a filmesek kaszáltak – mondta az érintettek ügyvédje, Rónai Péter.

A filmet Michael Bay rendezte, akinek a nevéhez olyan alkotások fűződnek mint a Bad Boys, az Armageddon vagy a Pearl Harbour. Világszerte nagyjából 85 millió dolláros bevételt termelt, ezzel a rendező legalacsonyabb bevételt hozóő filmjei közé tartozik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.