Új időpontban rendezik meg az első magyar The Color Run futást

Az eredeti időponthoz képest egy héttel később, szeptember 29-én rendezik meg az első magyar The Color Run futást a Puskás Ferenc Stadionnál. A világ legvidámabb öt kilométerén a Népszabadság munkatársa a fóti gyermekotthon kerekesszékes kis lakóival fogja teljesíteni a távot.

Az Egyesült Államokban és Európa nagyvárosaiban már régóta nagy népszerűségnek örvend az úgynevezett Color Run, azaz a Színes Futás, amelyet most szeptemberben először Budapesten is megrendeznek. A világ legvidámabb öt kilométerének tartott futamon színes festékbombák várják a résztvevőket.

A The Color Run futamot egy utahi rendezvényszervező, bizonyos Travis Snyder hívta életre: célja egy olyan futóverseny meghirdetése volt, amelyen nincsenek díjak vagy győztesek, csak boldog és elégedett résztvevők. Az első hivatalos futamra tavaly januárban került sor Phoenix városában; több mint hatezer futóval. Ezt követően további ötven észak-amerikai városban, összesen közel félmillió nevezővel rendeztek hasonló Színes Futásokat.

A futam azóta olyannyira népszerű lett, hogy nem csak az Egyesült Államokban, de Európa több nagyvárosában és Ázsiában, Ausztráliában is meghódította a futás és a közösségi sportolás szerelmeseit. Az eddigi tapasztalatok szerint a The Color Run résztvevőinek több mint fele ekkor áll először rajthoz futóversenyen és először próbál meg leküzdeni öt kilométert.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

A futam célja, hogy a versenyző számára ne kemény edzés, hanem élete egyik legvidámabb kalandja legyen a színes futás. A The Color Run lényege ugyanis, hogy a résztvevők fehér egyenpólóban teljesítik a távot, ami ugyanakkor egyfajta festővászonként is funkcionál. A táv alatt minden kilométernél egy-egy festékkapu várja a futókat, ahol más és más színnel borítják be őket; a futam végére így mindenki egyedi műalkotás lesz.

A rendezvényen használt festék csak természetes anyagokból készül és teljesen biztonságos. Legfőbb alapanyaga a kukoricakeményítő, így akár meg is lehet enni, annyira ártalmatlan az egészségre. A futók saját döntése, hogy mennyire szeretnének festékesek lenni, a kapukat ugyanis ki is lehet hagyni; de ezt csak kevesen választják.

Az első magyar Színes Futásra - amelyet a The Dreamwalkers Kft. (alapítói, Nagy Anett és Halmai Richárd) hoz el Magyarországra - a fővárosban, szeptember 29-én kerül sor a Puskás Ferenc Stadionnál. Az első futók délután hagyják majd el a rajtvonalat, az utolsókat két órával később várják a célban, zenés, színes örömünneppel. A regisztrációval egy The Color Runner pólót, fejpántot, lemosható tetoválást biztosítanak a szervezők, a nevezési díj egy részével a Seedling Trust – Csemete Alapítványt támogatják, amely állami gondozott és fogyatékkal élő gyermekek életminőségén igyekeznek javítani.

Aki szívesen részt venne Magyarország első és legvidámabb öt kilométeres futásán, az az info@dreamwalkers.hu címen kérhet információt, de csatlakozhat a The Color Run Magyarország facebook-oldalához is.

A Népszabadság „futóbolond” munkatársai közül is lesz résztvevő a The Color Run futamon, kollégánk egy ötfős csapat tagjaként a fóti gyermekváros kerekesszékes kis lakóit fogja kísérni/tolni az öt kilométeres távon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.