Ugrálóvár ölt megy egy kislányt Angliában

Elszabadult az ugrálóvár egy essexi húsvéti vásárban a benne tartózkodó hétévessel együtt. A kiérkező mentők már nem tudtak segíteni a gyereken.

A Harlow Town Parkban tartott vásár egyik látványossága feltehetőleg nem volt kellően rögzítve, így az erős szél felkapta és 150 métert repítette a parkban - számolt be a Daily Mail.

A kislány, aki épp a felfújható várban volt, súlyos sérüléseket szenvedett. Mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol belehalt a sérüléseibe.

Az essexi rendőrség két embert tartóztatott le gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával. Az eset körülményeit még vizsgálják.

A közösségi oldalakon megjelentek az aggódó szülők kommentjei, akik maguk is jártak a vásárban. Többen egyetértettek abban, hogy a kastély nem tűnt biztonságosnak és részvétüket fejezték ki a történtek miatt. Terri Rickards, az egyik kétgyerekes harlow-i anyuka hasonló tapasztalatokról számolt be a Facebookon. „Mi nem engedtük a gyerekeket az ugrálóvárba. Nem látszott biztonságosnak. A szél túlságosan erősen fújt."

Yvonne Hazard az egyik közeli étteremben ült éppen. "Egy nő jött be az étterembe, aki azt mondta, látta, ahogy a vár gurul a parkon át és azon imátkozott, hogy ne legyen benne senki" - írja a Twitteren.

Ez már a második eset egy éven belül, hogy egy ugrálóvárra történik baleset Harlow Town Parkban. 2015 májusában egy másik felfújható kastély összeomlott maga alá temetve a bent játszó kicsiket. A gyerekeikért beugró szülők azt mondták, "olyan volt az egész, mint egy horrorfilm egyik jelenete". A mentőknek három gyereket kellett ellátnia. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.