Tűzijáték: új helyről lesik majd, hogy jön-e vihar

Az augusztus 20-ai ünnepi tűzijáték idejére a Citadellára mobil időjárás-állomást is telepítenek, hogy onnan is folyamatosan követhessék az előrejelzéseket - mondta a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvény Szervező Hivatal (HM NRH) főigazgatója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedd reggel.
Szabó László elmondta: idén a Citadellán is új helyről, a mellvédről lövik fel a tűzijátékot, és új kilövési pont lesz az Erzsébet híd is. Emellett a Lánchídról, valamint a két híd között a Dunáról, katonai pontonokról lövik majd fel a tűzijátékot.

A főigazgató a Kossuth Rádióban felidézte, hogy a főváros több pontján - a Parlamentben, a Clark Ádám téren és a budai Várban - is egész napos programok lesznek az állami ünnepen, a legtöbb embert, nagyjából egymilliót pedig az esti tűzijáték vonzza, ezért a tömegkezelés már most is fontos része az előkészületeknek.

Szabó László az M1 aktuális csatornán az mondta: a rendezvénynek van egy komplex biztonsági terve, amelyben a szélsőséges időjárási körülményektől a terrortámadásig mindenre felkészültek. Kiemelte: a meteorológiai szolgálattól most is folyamatosan, a rendezvény napján pedig félóránként kapják a friss előrejelzéseket az időjárásról. Az állami ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs központja a Honvédelmi Minisztériumban lesz, emellett egy külön vezetési pont lesz a budai Várban is, ahol a vezető pirotechnikus, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság emberei is követik az eseményeket - fejtette ki az állami ünnepi programokat szervező HM NRH főigazgatója.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.