Túszejtés a Budapestre tartó repülőn

Német lapinformációk szerint visszafordult a Münchenből Budapestre tartó Lufthansa-járat. Egy férfi túszul ejtette a légiutas-kísérőt.

Mind a 82 utas és a személyzet is jól van – jelentette a Spiegel Online, amely szerint a Budapestre tartó menetrend szerinti járat levegőben volt, amikor egy 28 éves férfi heves vitába került a légiutas-kísérővel. A minden jel szerint koszovói származású férfi  – egy kitoloncolásra ítélt menedékkérő – borotvapengét szorított a nő torkához, majd bezárta a mosdóba.

Emiatt a gép visszafordult München felé és 11.45-kor le is szállt a bajorországi város repülőterén. Az utasoknak sikerült elhagyniuk a repülőgépet, amelyen már csak a támadó és az 50 éves stewardess tartózkodott, amikor egy rendőrségi kommandó rohamot indított. A férfi nem tanúsított ellenállást az elfogásakor, az viszont egyelőre nem világos, hogy a borotvapengével miként jutott át a biztonsági ellenőrzésen. Mielőtt kiutasították volna, illegális határátlépés miatt négy hetet Passauban, letartóztatásban töltött el. Rendőri kíséret nem volt vele a repülőgépen.

Német sajtóinformációk – a Süddeutsche Zeitung – szerint a stewardessen kívül a légikíséret még két tagja sérült meg könnyebben az incidensben.

Az Index úgy tudja, egy magyar férfi akadályozta meg azt, hogy sokkal nagyobb baj történjen. Az egyik olvasó ismerőse ezen a járaton repült, szerinte a támadó ki akarta nyitni a repülő ajtaját, ezt akadályozta meg az egyik magyar utas.

„Egyik kollegám repülőjét térítették el. A gép Münchenből szállt fel, és egy koszovói fickó nekitámadt a stewardesseknek. Ki akarta nyitni a gép ajtaját repülés közben. Egy magyar srác fogta le, de a fickó maga elé rántott egy stewardesst, meg is sebesítette, aztán a dulakodásban egy másikat is. A gép visszatért Münchenbe, de úgy szálltak le, hogy majdnem fákat is letaroltak” – idézte a helyszíni beszámolót a portál.

A Lufthansa magyar képviselete egyelőre erősítette meg, hogy valóban így zajlottak-e az események.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.