Tucatnyi családi tragédia az elmúlt öt évben

Családi tragédia történt a Komárom-Esztergom megyei Ácson csütörtökön; a helyszínen négy holttestet találtak: két gyermeket, egy férfit és egy nőt. A gyanú szerint a férfi végzett élettársával és annak két fiával. Az MTI Sajtóadatbank összeállítása szerint tucatnyi hasonló tragédia történt az elmúlt években.

2006. február 8. - Egy dühöngő férfi családjára támadt a Heves megyei Atkáron. A feleség tízhónapos gyereküket kimenekítette, de mindketten megsérültek, majd a férfi az asszony két lányát megölte. A férfi dühét a kisfiú sírása váltotta ki.


2006. február 18. - Egy nő 25 éves fiát vérbe fagyva, 53 éves férjét egy gázcsőre felakasztva találta meg Kiskunhalason. Apa és fia között gyakori volt a veszekedés. Az apa feltehetően agyonverte fiát, majd magával is végzett.


2007. február 13.
- Kisbaltával szabdalta halálra feleségét és két gyermekét egy 45 éves férfi Miskolcon.


2007. május 18.
- Tudatos éhezésbe halt bele egy 36 éves nő, akinek holttestére, valamint súlyos állapotban, de még életben lévő férjére és kétéves kislányukra egy óbudai panellakásban találtak rá. A vegetáriánus család évente legalább egyszer egy úgynevezett tisztítókúrán vett részt.


2007. július 1.
- Kidobta két kiskorú gyermekét egy debreceni panelház nyolcadik emeletéről egy anya, majd a gyerekek után ugrott. A tragédiát megelőzően a nő összeveszett férjével.


2008. január 7. - Egy dühöngő férfi a Fejér megyei Nagyvenyimen olyan súlyosan bántalmazta az édesanyját, hogy belehalt sérüléseibe, az édesapjának súlyos, életveszélyes sérüléseket okozott, majd magában is kárt tett. A férfi pszichiátriai kezelt volt.


2008. január 8. - A Vas megyei Rátót községben egy 53 éves nő megölte 12 éves lányát és 76 éves édesanyját, majd öngyilkos lett.


2008. január 21.
- Egy szekszárdi lakásban holtan találtak két férfit. Az apa előbb megölte a fiát, majd öngyilkos lett.


2008. augusztus 1.
- Öngyilkosságra készülő szülei öltek meg egy egyéves kisfiút Szombathelyen. Az anyára eszméletlen állapotban találtak rá, az apa kivetette magát az ablakon. A szülők életben maradtak.


2009. március 14.
- Ajka-Bakonygyepesen egy 48 éves férfi halálra szúrta 15 éves nevelt fiát, míg 37 éves élettársának életveszélyes sérüléseket okozott. A tettes a tragédia helyszínéről elmenekült, magával vitte ötéves, szintén megsérült kislányát, akit átadott rokonainak.


2010. március 15. - Brutális körülmények között irtotta ki családját egy férfi a Győr-Sopron megyei Tényőn. A férfi előbb a feleségére, majd két kislányára sújtott le baltával. Magát előbb késsel vágta meg, végül láncfűrésszel vágta el saját nyakát. Az apa pszichiátriai kezelés alatt állt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.