Toroczkai történelemhamisításnak tartja a Hamupipőke fekete szereplőjét

Torockzai László mélységesen felháborodott azon, hogy fekete színész is játszik a Hamupipőke című filmben.

„Utálom, amikor a gyerekeket is politikai propagandával bombázzák, mérgezik. Beültem a családommal a moziba, megnézni az európai kultúrkör híres meséjének, a Hamupipőkének az amerikai feldolgozású filmjét, amely egyébként lenyűgözően szép és profi minőségű alkotás, de kiejtettem a kezemből a pattogatott kukoricát, amikor megjelent a tizenhetedik századi európai viseletben a király egyik főembereként egy néger, aki természetesen azt a jóságos figurát alakítja, aki végül megtalálja a herceg párját. Értem én, hogy a szőke hercegnőt (nehogy azt mondják az alkotókra, hogy nácik) Amerikában politikai okokból ellensúlyozni kell, de könyörgöm ennyire ne hamisítsuk már meg a történelmet! Válasszanak a producerek egy afrikai mesét, s dolgozzák fel azt. Biztosan szívesen nézné a világ moziba járó közönsége azt is...” - fakadt ki Ásotthalom Jobbikos polgármestere, Toroczkai László.

„Komolyan a Hamupipőke, ismétlem a Hamupipőke című mese feldolgozáson vagy kiakadva, hogy nem jól tükrözi a valóságot? A tökhintó, meg a mézes mázas elemekkel semmi gond, de hogy egy jófej néger szereplő legyen benne, na az már sok” - jegyzi meg az egyik kommentelő.

„Tanultál történelmet valaha? Segíthetnél ! Mikor is volt ez a hamupipőke dolog a történelmünkben? Valahogy Nekem kimaradt...” - jegyezte meg egy másik hozzászóló. felvetésére a következő válasz érkezett: „Egy bizonyos korban és kultúrkörnyezetben játszódik, világos? Mi illik bele és mi nem? Miért van benne olyan ami nem illik bele? Na? Kapizsgálod?” (A kommenteket egy az egyben közöltük, a helyesírási hibát sem javítottuk - a szerk.)

„Ha jól értem a mintát, akkor az európai kultúrkör pengeagyú védelmezője szerint Django, Morpheus, Token, Heimdall, Nick Fury, Cleveland, a Rufus nevű 13. tanítvány, a dementorok, Batman és Vader nagyúr egytől egyig az egyetemes történelemtudomány kanonizált szereplőivé avanzsálhatók. Így kell átállni az Értelem sötét oldalára!”  

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.