Tömegverekedés tört ki a kerekesszékes kosármeccsen

A Besiktas- és a Galatasaray-szurkolók Zwickauban estek egymásnak.
Tömegverekedés tört ki szombaton a németországi Zwickauban két török kerekesszékes kosárlabda-együttes, a Besiktas és a Galatasaray szurkolói között. A drukkerek az éppen zajló négynapos klubtorna, az Európai Bajnokok Kupája egyik mérkőzésén estek egymásnak. Összesen körülbelül hatvanan ütöttek-vágtak bárkit, aki az útjukba került, és akiről úgy sejtették, hogy az ellenfélnek szurkol, de a tömegverekedésben előkerültek baseballütők és kések is. Rendőrségi közlések szerint ennek ellenére senki nem szenvedett maradandó sérüléseket. Hét embert kellett kórházba szállítani – írja a Die Welt –, de közülük hatot már kiengedtek.

A kupát egyébként végül egy madridi csapat, a CD Ilunion nyerte el, amely 71-45-re múlta felül német riválisát, a RSV Lahn-Dillt a vasárnap a döntőben.

A két isztambuli klub, a Besikltas és a Galatasaray évtizedek óta, sportágakon átívelő riválisai egymásnak, és a mostani nem is az első példa, hogy a kerekesszékes kosármeccsükön tör ki tömegverekedés a szurkolók között. 2012-ben egy mérkőzés közben poroltókkal estek egymásnak.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.