Tömegpánik a müncheni metróban

Tömegpánik alakult ki a müncheni 6-os metró vonalán szerdán este, amikor egy vonat nem sokkal fél kilenc előtt a Freimann állomás után hirtelen megállt.

Mint utólag kiderült, csak műszaki hiba miatt állt le a metró, de mivel az utasok nem kaptak tájékoztatást a veszteglés okáról és a légkondicionáló berendezés is leállt, néhányan úgy érezték, nincs levegő a metrószerelvényben, ezért meghúzták a vészféket és az emberek kiugráltak a vonatból. A pánik mások oka az volt, hogy sokan az FC Bayern-Manchester City barátságos mérkőzésre igyekeztek, s tartva attól, hogy nem fognak oda érni kezdésre, el akartak rohanni a következő állomásig.

Ezzel azonban csak azt érték el, hogy a teljes vonalon leállt a közlekedés, mert a vágányok között kolbászoló emberek miatt le kellett kapcsolni a magasfeszültségű vezetékeket, és még a mentőket is ki kellett hívni, mert néhány megsérültek, amikor a vonal felszíni szakaszánál fennakadtak a drótkerítésen.

Van, aki pert fontolgat a közlekedési vállalat ellen, mivel 40 perc késéssel tudott csak megérkezni a mérkőzés helyszínére, az Allianz Arénába – írja a Bild.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.