Tombol Budapest, félelmetes az öröm a meccs után

A Nagykörúton van, ahol egy tűt nem lehet leejteni.

Hatalmas népünnepély tört ki Budapesten azután, hogy a magyar válogatott a franciaországi Európa-bajnokság eddigi legjobb meccsén a portugálok ellen vívott 3-3-as döntetlennel csoportelsőként jutott tovább az legjobb 16 közé.

Fotó: Teknős Miklós / Népszabadság

A Nagykörúton – jelentkezett a helyszínről munkatársunk, Sándor Tünde – most egy tűt sem lehet leejteni. Félelmetes az öröm, a Wesselényi utca és a Nagykörút sarkán mozdulni sem lehet, akkora a tömeg, az Oktogonnál pedig az utcán folyik a pezsgő és a sör, italban fürdenek az emberek.

Fotó: Teknős Miklós / Népszabadság

A villamosmegállókban néhányan felmásznak a megállók váróira, és a tömeg felé magasodva ünnepelnek. Csak a párhuzamos utcákban csitul az üdvrivalgás.

Fotó: Teknős Miklós / Népszabadság

A belvárosban most teljesen leállt a tömegközlekedés, a Nagykörúton a Blaha Lujza tér és a Margitsziget között nem jár a villamos, a 9-es, a 26-os buszt elterelték, a 15-ös és 115-ös, a 105-ös busz, a 70-es, a 72-es, a 74-es és a 78-as troli sem közlekedik egy-egy szakaszon.

A buliőrület a budapesti utcákon ezekben a pillanatokban, este tizenegy előtt is tart. A Citadellán a Szabadság-szobrot magyar nemzeti színekbe öltöztették. A BKK csak fél tizenkettő után tudta hírül adni a Facebook-oldalán, a 47-es, 48-as és a 49-es villamospótló autóbuszok valamint a 9-es autóbusz újra az eredeti útvonalukon közlekednek. Ugyancsak eredeti útvonalán közlekedik az 5-ös, a 7-es, a 8E, 16-os, 105-ös, a 110-es, a 112-es, a 133E és a 178-as autóbuszok és a 72-es trolibusz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.