Tom Hanks mesterkurzust tartott a Thália színpadán

A kétszeres Oscar-díjas színész vasárnap mesterkurzust tartott kétszáz magyar színésznek. Mint mondta, Budapestet szuper városnak tartja, de csak egyetlen magyar szót tud helyesen kiejteni és megérteni.

Körülbelül kétszázan - köztük Nagy Ervin, Ónodi Eszter és Kern András - hallgatták a Tháliában a Budapesten forgató Tom Hanks mesterkurzusát, melyet a Magyar Nemzeti Filmalap szervezett.

„Amikor tinédzserként érdeklődni kezdtem a színészet iránt, el sem tudtam képzelni, hogy egyszer majd világhírű leszek. Kezdő színészként pedig képtelen voltam bármire is nemet mondani” - idézi a Blikk a kétszeres Oscar- és négyszeres Golden Globe-díjas amerikai színészt, aki megjegyezte, a karrierjében akkor jött el a fordulópont, amikor először utasított vissza egy ajánlatot.

„Egy színész számára három dolog mindennél fontosabb: a pontosság, a szövegtudás és az eredetiség, azaz hogy minden szereppel kapcsolatban legyen egy gondolata, amelyet csak ő tehet hozzá, és amelytől megismételhetetlenné válik az átváltozása” - beszélt hitvallásáról.

A nézőtéren ülőket beavatta a Philadelphia és a Forrest Gump készítésének szakmai titkaiba is – a két film főszerepéért kapta a két Oscarját –, és arról is beszélt, hogy egyedül a „gimnázium”  szót tudja kiejteni helyesen magyarul. 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.