Több tucat ember kapott ételmérgezést a négycsillagos hotelben

Összesen 350 ezer fontnyi (több mint 146 millió forintnak megfelelő) összegű kártérítést ítélt meg a Birmingham megyei bíróság több tucat családnak, akik 2012-ben egy egyiptomi nyaralás alkalmával kaptak ételmérgezést. A pórul járt vendégek beperelték az utazást szervező céget.

A brit családok egy utazási irodán keresztül utaztak vakációzni a Sínai-félsziget legnagyobb településére és egyben népszerű üdülőhelyére, Sarm es-Sejkbe 2012 májusa és augusztusa között. A felkapott, négycsillagos szállodában töltött napok valóban felejthetetlennek bizonyultak, ám nem úgy, ahogy a nyaralók azt szerették volna.

Több tucat ember kapott gyomorrontást, szalmonellafertőzést vagy éppen ételmérgezést a nem megfelelően hőkezelt ételek és a gyerekmedencébe ömlött szennyvíz miatt.

A Baldwin házaspár az akkor hatéves fiukkal érkezett a kéthetes vakációra. Nekik szerencséjük volt, némi hasmenéssel és görccsel megúszták a kalandot, bár a gyerek égési sérüléseket szenvedett, amikor a felszolgált sült krumpliról forró olaj fröccsent a bőrére. Mások nem voltak ilyen szerencsések, többen a komplett nyaralást jószerivel a vécén ülve töltötték.

A károsult családok nem kevés pénzt fizettek ki a nyaralásért, ezért Angliába visszautazván beperelték az utazást szervező irodát, és bár a First Choice Holidays egyszer sem ismerte el felelősségét, végül három év után pert vesztett az ügyben. A pórul járt nyaralók összesen 350 ezer fontnyi vigaszdíjon osztozhatnak - írja a Wales Online

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.