Több száz kutya várja a telet fedél nélkül

Nem csupán az árva, kidobott kóbor kutyák sorsa kilátástalan, de számos menhelyen, állatvédő szervezetnél is megoldhatatlan probléma előtt állnak a hideg közeledtével.

100 ezer kutya kóborol a magyar utcákon, és több mint húszezren várják a leendő gazdájukat menhelyeken vagy gyepmesteri telepeken. Noha biztonságban vannak, számos menhelyen és állatvédő szervezetnél megoldhatatlan problémát jelent az állatok elhelyezése telente. Gyakran ugyanis pénz, eszközök, és elegendő támogatás nélkül az állatok a szabad ég alatt alszanak: nincsen egy biztonságos zug, ahová a hideg elől visszahúzódhatnának.

A Vigyél Haza Alapítvány és a Hangya Közösség ezért magánszemélyek, közösségek, vállalkozások segítségét kéri, hogy még a hideg beállta előtt 500 kutyaházat sikerüljön eljuttatni az arra legjobban rászoruló állatoknak. A pénzadományon kívül örömmel fogadnak kész kutyaházakat, plédeket, fertőtlenítőszereket, tisztítószereket, kutyatápokat, bolha- és féregirtókat, kutyafekhelyeket. Mivel nagy gondot jelent a szállítás lebonyolítása, egy fuvar is hatalmas segítséget jelent számukra. 

A segítségre szoruló, árva kutyák megmentésére jótékonysági koncertet is szerveznek. Horgas Eszter, Király Viktor, Király Linda, Radics Gigi és a Syrtos Együttes teljes bevételét közvetlenül a fedél nélküli, menhelyeken élő állatok számára, kutyaházak vásárlására ajánlották fel.

További részletekért kattintsanak ide.

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.