Több ezer macskát mészároltak le

Az állatokat nem sokkal azután ölték meg kegyetlenül, hogy megmentették őket: a macskákat vietnámi éttermekbe szánták különleges csemegének, de mivel szállítás közben megfertőzték egymást, a hatóságok nem kegyelmeztek nekik.

A macskákat Vietnám fővárosában, Haoiban találták egy teheruatóba bezsúfolva. Kínából csempészték őket, vietnámi éttermekbe kerültek volna étel-alapanyagnak. A rémült állatok szűk bambuszketrecekben szorongtak, sokukat gazdáiktól lopták el.

Több állat már útközben elpusztult, és a szűkös hely miatt az eleve beteg macskák több egészségest is megfertőztek. A helyi és nemzetközi állatvédők ugyan rögtön felajánlották a segítségüket, hogy otthont találjanak az állatoknak, a hatóságok mégis úgy döntöttek, a fertőzésveszély miatt inkább elpusztítják a macskákat - írja a Daily Mail.

Mindezt azonban úgy tették, hogy esélyt sem adtak az esetleg egészséges jószágoknak, ráadásul a macskákat kegyetlen módon ölték meg: élve összezúzták őket, majd a testeket elégették.

„Megdöbbentem a történteken. Megkérdeztem, mégis miért tették ezt, de a tisztviselők ragaszkodtak hozzá, hogy szabályosan jártak el, mivel a macskáknak nem voltak egészségügyi papírjaik” - mondta egy állatvédelmi egyesület vezetője, Le Duc Chin.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.