Tizenkét évesen már visszaeső rabló

Tizenkét éves korában több embert kirabolt egy budapesti fiú, vádat emeltek ellene – közölte a fővárosi főügyész hétfőn az MTI-vel.
Ibolya Tibor közleményében az áll: a vádirat szerint 2014 augusztusában az akkor 12 éves vádlott egy szintén fiatalkorú, 13 éves társával megtámadott egy férfit a XX. kerületben, el akarták venni a táskáját. Ez nem sikerült, majd amikor a férfi segítségért kiabált, elmenekültek.

A fiú ugyanabban az évben szeptemberben, majd decemberben két kiskorútól rabolta el a telefonját, tavaly júniusban pedig két társával szintén egy telefont rabolt, úgy, hogy társai bántalmazták a sértettet. A fiatalkorú vádlottat két társával együtt az utóbbi esetet követően elfogták a rendőrök.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség négyrendbeli rablás bűntettével vádolja a fiút. Mivel a vádlott az elkövetéskor a tizennegyedik életévét még nem töltötte be, vele szemben csak intézkedés alkalmazható. Ennek megfelelően az ügyészség javítóintézeti nevelés elrendelésére tett indítványt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.