Tim Cook: Büszke vagyok rá, hogy meleg vagyok

Az Apple vezetője a Bloomberg Businessweek mai számában büszkén vallotta be, hogy homoszexuális.

„Nem tekintem magam aktivistának, de rájöttem, hogy mennyi előnyöm származott mások áldozatából. Tehát ha valakinek segít önmaga megismerésében és felvállalásában az, ha hallja, hogy az Apple vezetője meleg, vagy megvigasztal valakit, aki egyedül érzi magát, vagy segít az embereknek az egyenlőségükért küzdeni, akkor megérte ilyen módon feladni ezért saját magánéletemet” - írja Tim Cook a Bloomberg Businessweek mai számában.

Az Apple vezetője a családja, barátai és kollégái előtt sohasem titkolta szexuális orientációját, ám eddig nem beszélt magánéletéről a sajtó munkatársainak. Mint mondja, munkatársai soha sem kezelték másként amiatt, hogy meleg. 

„Noha sohasem tagadtam, nyíltan nem beszéltem róla. De akkor tisztázzuk: büszke vagyok rá, hogy meleg vagyok, és ezt a legnagyobb ajándékok közt tartom számon, amit Isten adott nekem” - írja.

Beszámol arról is, hogy azért neki sem volt mindig könnyű, az ő életében is voltak nehéz időszakok, de ezek nemhogy letörték, hanem megerősítették - és ez jól jön, ha az ember az Apple vezérigazgatója.

Kiemeli, hogy noha az Egyesült Államokban egyre elfogadóbbak az emberek, még mindig léteznek törvények, melyek megengedik, hogy a felettesek pusztán nemi identitásuk miatt bocsáthassák el alkalmazottaikat. Még mindig vannak olyan helyek, teszi hozzá, ahol a tulajdonosok a másságuk miatt kilakoltathatják a bérlőket, és még mindig van, ahol nem engedik, hogy melegek látogassák beteg partnerüket vagy részesedhessenek társuk hagyatékában.

Nem volt ugyan könnyű döntés, de ezért határozta el, hogy a nyilvánosság elé áll. Mint írja, "még mindig számtalan ember, különösképpen sok gyerek néz szembe mindennap a félelemmel és mocskolódással szexuális hovatartozása miatt”.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.