Tényleg találhattak terrorista szálat Röszkén

Terrorista fedőszervezet tagja a letartóztatott szír állampolgár – közölte honlapján az ORFK.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda eljárást folytat Ahmed H. (39) szír állampolgár ellen tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépésének bűntette megalapozott gyanúja miatt. A Cipruson élő, ott munkavállalási engedéllyel rendelkező férfit a Terrorelhárítási Központ kijelölt műveleti egysége 2015. szeptember 19-én 12 óra 55 perckor fogta el. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd szeptember 22-én a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását.

Az ORFK közlése szerint „Ahmed H. szeptember 16-án bizonyíthatóan, általa is elismerten jelen volt a magyar-szerb határszakasz Röszke II. határátkelőhelyen kitört tömegzavargás helyszínén, majd a magyar államhatárt védő kapu bedöntését követően az államhatár védelmét biztosító létesítményen keresztül legalább egy alkalommal jogosulatlanul Magyarország területére lépett”.

A nemzetközi rendvédelmi együttműködésből származó információk szerint Ahmed H. a Tabligh Jamaat (Szövetség a hit terjesztésére) iszlám fundamentalista mozgalom tagja. A Tabligh Jamaatot a terrorszervezetek radikálisok egyes célországokba történő bejuttatásához, fedőszervezetként is felhasználják – olvasható a police.hu-n.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.