Temetése előtt sírt fel az újszülött

Az ukrán egészségügy hatóságok vizsgálatot indítottak az egyik Ivano-Frankivszk megyei kórház mentőorvosai és a helyi szülészet dolgozói ellen, akik merő trehányságból nem láttak el, sőt vizsgálat nélkül halottnak nyilvánítottak egy koraszülött csecsemőt.

A hetedik hónapban lévő kismama előző este még burgonyát vetett a háztájiban, amikor rosszul lett. Hajnalban megkezdődtek nála a fájások, ám a mentősök - benzinhiányra hivatkozva - megtagadták a kiszállást. Csak azt követően indultak el a járási központtól távol eső településre, hogy az asszony férje értesítette a rendőrséget - adja hírül a karpatinfo.net.

Mire a mentő megérkezett, a nő már megszült. A mentőorvos a megtekintés után még a köldökzsinórt sem volt hajlandó elvágni, mondván, a magzat halva született. A szülészetre való beszállítás és a kismama ellátása után a magzatot egy kartondobozban kiadták a szülőknek.

A férj odahaza szépen felöltöztette a halottnak vélt gyermekét, meglocsolta szenteltvízzel, s már a búcsúztató imához készült, amikor az újszülött megmozdult, majd felsírt.

A mentő másodszorra már a megyei kórházba szállította be az 1300 grammal született gyereket, aki ma már remekül érzi magát, kiváló az étvágya és szépen gyarapszik.

Az eset kapcsán az egészségügyi hatóságok vizsgálatot indítottak, és már felmentették hivatalából a megye vezető szülész-főorvosát. Előreláthatóan a halottnak vélt magzatot megvizsgálni sem kívánó szülészeknek is új állás után kell rövidesen nézniük, áll az ukrán kiadású Komszomolszkaja Pravda hétvégi számában.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.