Tatarozta barátnője lakását, kiutasítják az országból

A kanadai hatóságok kiutasítottak egy angol férfit, aki segített a barátnőjének felújítani a lakását. Arra hivatkoztak, hogy elveszi egy kanadai munkáját. 


A 24 éves Tom Rolfe-ot letartóztatta a bevándorlási hivatal, mert olyan fotókat találtak róla, amelyeken a barátnőjének, Sam Edwardsnak segített tatarozni. A férfi turistavízummal tartózkodott Kanadában, a képek alapján azonban azt állítják, hogy feketén dolgozott – írja a Daily Mail.

„Ez nevetséges! Csak segítettem Samnek rendbe hozni a lakást, mielőtt eladja és összeköltözünk” – nyilatkozta Rolfe. „Úgy bántak velem, mint egy bűnözővel. Azt mondták, nyolc napom van, hogy elhagyjam az országot. Ez minden eddigi tervünket keresztülhúzza.”

Tom, aki a dél-walesi Abergavenny-ből származik, kutyamenhelyet szeretett volna nyitni a barátnőjével, Sammel a lány szülővárosában, az albertai Edmontonban.

A férfi állandó tartózkodási engedélyért folyamodott, és el kellett hagynia az országot, hogy a bevándorlási vizsgálaton átessen visszafelé jövet. Tom és a 27 éves Sam 300 mérföldet autóztak az Egyesült Államokban Montanáig és aztán vissza Kanadába, hogy a férfi megkaphassa az új vízumpecsétet.

A párnak azonban egy háromórás procedúrán kellett átesnie. Külön szobába zárták őket, amíg a hatóság átkutatta az autójukat és a holmijukat. Rolfe szerint átnézték a fényképezőgépén lévő képeket is. Ezek közt találtak olyanokat, ahol épp a falon lévő repedéseket javította ki.

A bevándorlásiak azt állították, ezzel elveszi egy kanadai munkáját. „Teljesen ledöbbentem, amikor azt mondták, hogy nyolc napom van, hogy elhagyjam az országot.”

Sam a helyi parlamenti képviselőhöz fordult Albertában, aki azt mondta, hogy Rolfe-nak 28 hónapra el kell hagynia Kanadát, mielőtt visszatérhet. 

„Végeztem Kanadával – jelentette ki. – Azt hittem, hogy a Nemzetközösség része. Nagyon megdöbbentem, hogy így bántak velem. Minden tervünket újra kell gondolnunk, pusztán azért, mert segítettem a barátnőmnek a lakásfelújításban.”

Most azt tervezi, hogy Bristolban telepednek le, ha visszatérnek Nagy-Britanniába. A tervek szerint a lány néhány hónap múlva követi két kutyájukkal.

A Kanadai Határőrség szóvivője nem kívánta kommentálni az esetet. „Nem adhatunk ki információt az országba beutazók belépéséről vagy státuszáról a kanadai adatvédelmi törvények miatt.”

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.