Tankkal mentek a BBC-nek

A harci járművel azt az egymillió aláírást szállították a brit tévétársaság londoni központjába, amelyeket azért gyűjtöttek, hogy a cég helyezze vissza Jeremy Clarksont a Top Gear című autós show műsorvezetői székébe.
A Guido Fawkes írói álnéven publikáló Peter Staines indított petíciót a világszerte népszerű műsorvezető támogatása érdekében. Mostanra egymillió aláírás gyűlt össze és ezeket szállította egy Stignek, a műsor titokzatos tesztpilótájának jelmezébe bújt alak egy tankkal a BBC londoni központjához. A tank ugyan nem sokkal a cél előtt lerobbant, de az „ál" Stig nem zavartatta magát. Ikerpárjához méltón és a műsorban „tőle" megszokott nyugalommal kezelte a helyzetet – adta hírül a brit The Telegraph.

A harci jármű vetőcsöve egyenesen az irodaépületnek szegeződött, amit nyugodtan vehetnek figyelmeztető jelnek a Clarkson Magatartását Vizsgáló Vállalati Belső Bizottság illetékesei. A műsorvezető sorsáról a jövő héten döntenek. Nem könnyíti meg az döntéshozók dolgát, hogy a sorozat utolsó három epizódjának felfüggesztésével nem csak népharagot, de súlyos milliókban mérhető nézettségcsökkenést is szenvedett a tévétársaság.

A BBC által következetesen „perpatvarnak" nevezett botrányt egyébként az robbantotta ki, hogy 54 éves Clarkson - aki 2002 óta vezeti a könnyed hangvételű autós műsort - egy elmérgesedett vita végén állítólag orrba vágta Oisin Tymont, a Top Gear egyik producerét.

Clarkson mindeközben szemmel láthatóan kiválóan szórakozik. A napokban részt vett egy jótékonysági árverésen, ahol nemes egyszerűséggel szólt a közönséghez: „Csessze meg magát a BBC. Nagyszerű show volt és ők elcseszték az egészet." A jelenlévők egyébként arról számoltak be, hogy Clarkson vicces volt, nagyon kedvesen viselkedett az estélyen. „Nagy formában van, aligha depressziós"- idézte az egyik vendéget, Christopher Bigginst a Guardian.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.