Tanítványainak tett félreérthetetlen ajánlatot egy kajakedző

Ezúttal a kajak-kenu sportágban robbant ki botrány szexuális zaklatás miatt. 

Egy Zala megyei kajak-kenu edző 13 és 16 éves lányoknak írogatott szexuális tartalmú üzeneteket és tett ajánlatokat chaten. Az ötvenes éveiben járó férfi találkozót próbált megbeszélni a lányokkal. „Nagyon rád vagyok izgulva” – írta az egyiküknek. A férfi egy, a Blikknek nyilatkozó ismerőse szerint az edzőt azonban nem rázta meg különösebben, hogy a bulvárlap kiteregette a szennyesét. Az informátor szerint másokat viszont érdekelt a dolog: egész hétvégén csörgött a sportággal foglalkozók telefonja.

Az edző tanítványa volt több olimpiai bajnok is, mint a kétszeres aranyérmes Horváth Gábor, aki megdöbbenésének adott hangot, hisz az edzőnek is van két lánya: „A sportra nagyon rossz fényt vet az ügy, amennyiben ez igaz, akkor az ilyen embereket el kell távolítani a sportágból.”

Az esettel a rendőrség nem foglalkozik, mert nem érkezett feljelentés. Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke is hasonlóan nyilatkozott. „Miután nem kaptunk hivatalos értesítést, így az ügyben nem tudunk érdemben nyilatkozni. Soha nem fordult elő a sportágunkban hasonló eset. Amíg be nem bizonyosodik, hogy bűnös, addig az érintett szakembert is megilleti az ártatlanság vélelme. Mentegetni azonban senkit sem fogunk, ha az említett ügy bizonyságot nyer, az illetőnek egyetlen napra sincs tovább helye a kajak-kenu ­sportágban” – szögezte le a sportvezető.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.