Szüntelen borúra készülhetünk

A jövő héten szinte szünet nélkül borús lesz az ég. Sokszor kell esőre is készülni, egyes területeken jelentős mennyiségű csapadék hullhat. A leghidegebb órákban néhol fagypont körüli értékeket is mérhetnek, s többfelé még nappal is 10 Celsius-fok alatt maradnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.
Hétfő hajnalban még csak a nyugati határnál, napközben a Dunántúlon már több helyen elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet, ott hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt. A Dunától keletre viszont sok marad a felhő, és további esőre lehet számítani - írták, megjegyezve: az Északi-középhegység magasabban fekvő területein vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. Késő délutántól mérséklődhet a csapadékhullás. A szél élénk, a Dunántúlon helyenként erős lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet 2-7, a legmagasabb hőmérséklet 6-11 fok között várható.

Kedden reggel foltokban párás, ködös lesz a levegő. Napközben csak egy-egy helyen lehet eső, illetve szitálás, majd késő délutántól nyugat felől egyre többfelé ered el az eső. A minimumhőmérséklet 1-6 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 9-15 fok között alakulnak.

Szerdán erősen felhős vagy borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, helyenként - nagyobb eséllyel délnyugaton - jelentős mennyiségű csapadék hullhat. A leghidegebb órákban 4-9 fok lehet. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 10-15 fok között, északon néhol kevéssel 10 fok alatt alakul.

Csütörtökön is túlnyomóan borult lesz az ég, és országszerte várható eső, záporeső, helyenként - nagyobb eséllyel a Dunántúlon illetve északon - jelentős mennyiségű csapadékkal. Néhol megerősödik a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet 5-10 fok között valószínű. A nappali maximumok többnyire 10-15 fok között, északnyugaton kevéssel 10 fok alatt, délkeleten 15 fok felett alakulnak.

Pénteken is sokfelé valószínű eső, záporeső, helyenként jelentős mennyiségű csapadékkal. A minimumhőmérséklet 4-9, a legmagasabb hőmérséklet többnyire 10-15 fok között, nyugaton kevéssel 10 fok alatt alakul.
Szombaton is többnyire erősen felhős lesz az ég, eleinte többfelé, majd szórványosan várható eső, zápor. A leghidegebb órákban 4-9 fok lehet. Napközben 10-15 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap is többnyire erősen felhős, illetve borult lesz az ég, és elszórtan továbbra is lehet eső, zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet 4-9, a legmagasabb hőmérséklet 11-16 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.