Sztrájkolnak a középiskolások, mert beszüntették az osztálykirándulásokat

Kétnaposra tervezett sztrájkot kezdtek kedden az izraeli középiskolák felsőbb évfolyamai, mert a tanárok szakszervezete beszüntette az osztálykirándulásokat – jelentette a helyi közszolgálati rádió.

A diákszövetség képviselője szerint a tanárszakszervezet helytelenül járt el, amikor munkakörülményeik javítását célzó követeléseik érdekében beszüntette a kirándulásokon való kíséretet – és ezzel magukat a kirándulásokat –, mert az iskolán kívüli tevékenység is igen nagy jelentőséggel bír az oktató-nevelő folyamatban.

A háttérben a tanárok több kérdésben folyó harca áll az oktatási minisztériummal, de a diákok szerint ezt a harcot nagyrészt két, tanárokat képviselő szervezet egymással szembeni vitája okozza.

A középiskolák utolsó két osztályába járó mintegy háromszázötvenezer diák nemcsak a kirándulások elmaradása és a tanárok ellen, hanem a gépkocsivezetői tesztek hiánya miatt is tiltakozik az önkéntes iskolaszünettel, ugyanis a vizsgáztatók hónapok óta sztrájkolnak követeléseik teljesítése érdekében, és a fiatalok nem képesek jogosítványokat szerezni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.