Valóságshow forgatása közben haltak meg

Két argentin és nyolc francia állampolgár vesztette életét, amikor egy valóságshow forgatása közben két helikopter összeütközött. Az áldozatok között van az olimpiai bajnok úszó Camille Muffat, az olimpiai bronzérmes ökölvívó Alexis Vastine és a vitorlázó Florence Arthaud is.

A sportolók a TF1 Dropped című túlélő-realityműsorának forgatásán vettek részt az argentin La Rioja tartományban, amikor a résztvevőket szállító helikopter eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött egy másik, szintén a tévéstábhoz tartozó helikopterrel.

A hatóságok szerint az időjárási körülmények jók voltak a repüléshez. Miután lezuhant a két gép, azonnal ki is gyulladtak, a roncsok még órákkal az ütközés után is lángoltak. A baleset pontos okait jelenleg is vizsgálják a légügyi szakértők - írja a BBC.

Helikopterroncsok a baleset helyszínén Argentínában
Helikopterroncsok a baleset helyszínén Argentínában
Jose Alamo / MTI/AP

A szörnyű balesetet senki sem élte túl, az utasok és a két pilóta is életüket veszették. Az áldozatok között egy hangmérnök, egy művészeti vezető, három operatőr és három sportcsillag is van. A 25 éves Camille Muffat a londoni olimpia aranyérmese 400 méteres gyorsúszásban, 200 méteren ezüstöt, a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként pedig bronzérmet szerzett. A 28 éves Alexis Vastine a 2008-as pekingi olimpián nyert bronzérmet, az 58 éves Florence Arthaud vitorlázó, az „Atlanti-óceán menyasszonya” kétszer is megkapta a legjobb francia női sportolónak járó Monique Berlioux-díjat.

A balesetről videófelvétel is készült, melyet ide kattintva tekinthetnek meg. 

Órákig füstöltek a roncsok a baleset után
Órákig füstöltek a roncsok a baleset után
Jose Alamo / MTI/AP

A show szereplői között amúgy más hírességek is voltak - például Sylvain Wiltord futballista, az olimpiai bajnok úszó Alain Bernar vagy Jeannie Longo kerékpáros -, ők nem tartózkodtak a baleset helyszínén.

A francia sportminiszter, Thierry Braillard mély megrendülését fejezte ki a történtekkel kapcsolatban. „A teljes francia sport gyászol, mert három nagyszerű sportolót veszítettünk el” - idézte Braillardot a Daily Mail.

Veszélyes üzem

A TF1 Dropped című műsorban két, hírességekből álló csapat versenyez egymással, miután egy helikopter egy elhagyott tájon teszi ki őket. A verseny lényege, hogy a két csapat visszajusson a civilizációba, és ehhez minimális felszerelés áll a rendelkezésükre. 

Nem ez az első alkalom, hogy a TF1 Droppedet is gyártó csatorna saját műsorának forgatása közben tragikus baleset történik. Két éve szintén az egyik túlélőshow alig 25 éves versenyzőjének állt le a szíve kötélhúzás közben, Gerald Babin a gyors orvosi segítség ellenére a helyszínen meghalt. Alig egy héttel később a stáb egyik orvosa követett el öngyilkosságot, mert nem bírta elviselni a balesettel kapcsolatban személyét ért támadásokat. A 2013-as szériát végül nem is vetítette le a csatorna.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.