Szexuális zaklatás áldozatának engedélyezték az eutanáziát

Egy húszas éveiben járó holland nőnek engedélyezték, hogy orvosi segítséggel legyen öngyilkos a súlyos poszttraumatikus stressz szindrómája (PTSD) miatt.

A fiatal nőt, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra öt és tizenöt éves kora között bántalmazták szexuálisan. Emiatt poszttraumatikus stressz szindrómában szenvedett, anorexiás, depressziós lett és hallucinált -írja az Independent.

Az orvosok intenzív terápiával elértek ugyan nála némi javulást, de úgy ítélték meg, hogy a több probléma együttesen gyógyíthatatlan, így két évvel ezelőtt jóváhagyták a nő kérését, hogy meghalhasson.

Az orvosok szakvéleménye szerint a nő belátási képessége birtokában döntött, amiben nem befolyásolta depressziója vagy más hangulati probléma, amely esetleg kihatott volna a döntésére.

A nő haláláról szóló hírek heves vitát robbantottak ki Nagy-Britanniában, ahol még mindig megosztja a közvéleményt az eutanázia kérdése. A fogyatékkal élők jogait képviselő Distant Voices szerint rémisztő és elgondolkodtató, hogy az eutanáziát megoldásnak látják egy olyan összetett és mély problémára, mint a szexuális zaklatás okozta mentális sérülések.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.