Szexuális bűncselekményért ítélték el a soproni U17-es női focicsapat edzőjét

Nem jogerősen négy és fél év börtönbüntetésre ítélte a Soproni Járásbíróság kedden a SFAC U17-es női labdarúgócsapat edzőjét.
H. Antalra fiatalkorú, valamint nevelése, felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális kényszerítés és szexuális kényszerítés kísérlete, illetve két kiskorú veszélyeztetése miatt szabta ki Szabó Magdolna bíró és tanácsa az ítéletet. A vádlottat a közügyek gyakorlásától öt évre, a fiatalkorúakkal foglalkozástól örökre eltiltotta a bíróság. Az ítélet ellen H. Antal és védője nem fellebbezett, az ügyész ugyanakkor három nap gondolkodási időt kért a jogorvoslat ügyében.

A vádlott ellen idén márciusban tettek feljelentést a rendőrségen a soproni női labdarúgócsapat egyik 15 éves játékosának szülei szexuális zaklatás gyanúja miatt. Március 14-én az edző előzetes letartóztatásba került.

A bíró az ítélet indoklásakor elmondta, hogy 2013 tavaszán az edző az egyik sértett pólója alá nyúlt, illetve simogatta a combját. A mozdulatokat a fiatalkorú lány "egyértelműen visszautasította", így nem merült fel, hogy a lány is belement volna "a játékba" – fogalmazott Szabó Magdolna.

A bíró szerint a másik fiatalkorú lányt a vádlott a nemi szervénél és a mellénél simogatta, amit a sértett visszautasított. Aznap az edző háromszor felhívta telefonon. A beszélgetést a sértett édesanyja is hallotta, az után tettek feljelentést.

A 44 éves férfi nevelői viszonyban volt a két sértett fiatalkorú lánnyal, és mindkettejükkel többször úgy viselkedett, ami bár még nem számított bűncselekménynek, erkölcsileg elítélendő – mondta Szabó Magdolna. A bíró szerint folyamatosak voltak a szexuális tartalmú megnyilvánulások a férfi részéről a lányok felé.

Az edzőnek már korábban is volt hasonló ügye: egy fiatalkorú lány szülei jelentették fel a rendőrségen, ám abban az ügyben végül bizonyíték hiányában megszüntették a nyomozást.

A bíróság az ítélet meghozatalakor enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a vádlott büntetlen előéletű és részben beismerő vallomást tett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.