Szexőrült siketfajdtól retteg egy család

A párzási időszak miatt agresszíven viselkedő madár a házból sem hagyja kilépni a bent lévőket, végezni vele nem szabad.

Az éppen tartó párzási időszakban átmenetileg megvadult siketfajd terrorizál egy családot a svédországi Singőben – írja a thelocal.se. A család szombaton hivatalos bejelentést is tett arról, hogy a szerelmes madár agresszíven viselkedik velük, olyannyira, hogy a házból sem tudnak kilépni miatta, a hatóságok azonban a párzási időszakra hivatkozva nem engedték a családnak, hogy bármilyen módon eltávolítsák a madarat. Albin Näverberg stockholmi rendőrségi szóvivő elmondta, hogy a siketfajd kakasai ilyenkor, a párzási időszakban bizonyítani akarják, hogy ők a környék királyai, és azért támadnak az emberekre, mert kihívónak nézik őket a területükön, bántani azonban nem szabad őket. „Ez egy őrült helyzet, de a rendőrség nem lő őrült madarakra" – jegyezte meg Näverberg, hozzátéve, hogy persze megérti a singői család helyzetét, „Nyilván jobb dolguk is lenne, mint hogy bent ülve a német–francia hokimeccset nézzék” – mondta erről.

Tavasszal a siketfajd kakasai hagyományosan veszélyesek. Nem ritkán előfordul, hogy az autókra támadnak rá, riválisnak nézve a területükön áthajtó járműveket. „És egyáltalán nem vicces, amikor az ember összefut egy nagy, ingerlékeny madárral” – tette hozzá a rendőrségi szóvivő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.