Szemüveget a hajléktalanoknak!

Megint szemüvegeket gyűjt a budapesti hajléktalanok számára a Város Mindenkié csoport.

A facebookon közzétett felhívásuk szerint elsősorban olyan használt, de viszonylag jó állapotú női és férfi szemüvegekre számítanak, amelyeknek két dioptriája megegyezik. Az adományokat önkéntes optikus vizsgálja be, a rászorulók egy ugyancsak önkéntes szemészorvos vizsgálata után kapják meg a nekik való darabot.

A csoport felhívja a figyelmet: az olvasószemüveg hiánya gyakran akadályozza az otthontalanokat a mindennapi életben vagy érdekeik érvényesítésében, nem, vagy csak sokkal nehezebben tudják hivatali ügyeiket intézni, a városban tájékozódni és sajnos könnyebben be is csapják őket.

Azok a hajléktalanok, akik az előző gyűjtésekben kaptak olvasószemüveget, azóta el tudnak olvasni egy jó regényt vagy meg tudnak nézni feliratos filmeket is, aktivistáik hatékonyabban használják a számítógépet, elolvassák a friss híreket és tanulmányokat.

A Város Mindenkié csoport kapcsolattartója, Murányi László érdeklődésünkre elmondta: a korábbi évek tapasztalatai és várakozásaik szerint száznál is több szemüvegre számíthatnak. Ahogy eddig, úgy most is leginkább idős emberek az adakozók – tette hozzá. A kampány október 8-ig tart, a felajánlásokat a avarosmindenkie@gmail.com email címre vagy a (20)-990-5680-os számon várják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.