Szélvihar, jégeső, hódara is várható a héten

Hűvös, csapadékos hetünk lesz, hétfőn a délutáni órákban északnyugat felől ugyanis erős hidegfront éri el az országot- írja az Időkép.hu.

Ma délelőtt még marad a kellemes, napsütéses idő, és napközben a hőmérő higanyszála a 22 fokot is elérheti majd. Kora délutántól kezdve azonban észak felől egyre többfelé megnövekszik a felhőzet, feltámad a szél, erős, viharos lökésekre is számítani kell. A hidegfront záporokat, zivatarokat hoz, melyeket többfelé intenzív csapadék, helyenként pedig jégeső is kísérhet.

Kedden kezdetben északkeleten és nyugaton, majd többfelé kialakulhat zápor, esetleg zivatar, helyenként apró szemű jég is hullhat. Főként a Dunántúlon erős, viharos lesz az északnyugati szél. Jó néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet, a hideg hajnalt követően délután is csak 9-14 fok köré melegszik a levegő.

A jelenlegi prognózis szerint a hét második felében is változékony időre van kilátás, pénteken azonban néhány fokkal melegebb lesz, és kisüt majd a nap is.

Fájhat ma a fejünk

Az érkező hidegfront miatt görcsös fejfájás, izomfájdalmak jelentkezhetnek, romlik közérzetünk. Előfordulhat vérnyomás-ingadozás, felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. Ingerlékenyebbek, türelmetlenebbek lehetünk. Ugyanakkor a szél és a csapadék miatt csökken a pollenterhelés.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.