Szélvihar: fokozták a riasztást a fővárosban is!

Több járásban és Budapesten is másodfokúra emelte a korábban a várható viharos szél miatt kiadott riasztását a meteorológiai szolgálat. Ezeken a területeken a következő órákban akár 90 kilométer/órát meghaladó széllökések is lehetnek.
Emellett az ország jelentős területén továbbra is elsőfokú riasztás van érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott vasárnap éjfélig szóló veszélyjelzése szerint Vas, Zala és Baranya megye kivételével az egész országban viharossá fokozódhat a szél. Ezek között Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Pest megyében, valamint Budapesten is készülni kell arra, hogy a nap folyamán a legerősebb széllökések az óránkénti 90 kilométeres erősséget is meghaladhatják.

Mint írták: a délnyugati megyéket leszámítva vasárnap is sokfelé várhatók viharos széllökések. Főként az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében a szélsebesség helyenként elérheti a 90-100 kilométer/órát is.

Emellett többnyire erősen felhős ég lesz a jellemző, de a nyugati, délnyugati megyékben hosszabb időszakokra is kisüthet a nap. Délután főként a Dunától keletre alakulhat ki még több helyen kisebb eső, záporeső. A hőmérséklet kora délután általában 12 és 17 Celsius-fok között alakul, de délnyugaton ennél 1-2 fokkal melegebb is lehet. Késő estére 7-13 fok közé hűl le a levegő.

Az előrejelzés szerint hétfő hajnalban átmenetileg kissé gyengül a szél, de napközben az ország északnyugati és középső részén újra számítani kell viharos (akár 75 kilométer/órás) széllökésekre - írta a meteorológiai szolgálat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.