Szelesnek ígérkezik az ünnep

A szombaton betörő és éjjel átvonuló hidegfront után is mozgalmas marad időjárásunk. Bár vasárnap az erős, néhol viharossá fokozódó szél rontja hőérzetünket, a verőfényes napsütés némileg kárpótol.

A viharos erősségű északnyugati szél az egész országot átsöpri, s az előrejelzések szerint, bár csökkenő intenzitással és változó széliránnyal, de ez még napokig így lesz, beleértve a karácsonyt is. Vasárnap a hőmérséklet néhány fokot csökken, 5-10°C várható, csapadék azonban nem valószínű.

Hétfőn a légmozgás erőssége csökken, a szélirány nyugatira, délnyugatira vált, ennek következtében enyhébb légtömegek áramlanak fölénk. Az északi, északkeleti országrészben felhős, enyhén csapadékos időre van kilátás, a délen, délnyugaton élők viszont többször is megláthatják a Napot.

Kedden is folytatódik az enyhe, többfelé szeles időjárás. Hajnalban nem valószínű a fagy, napközben pedig néhol 10 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet.

Az Időkép előrejelzése a 24-től 26-ig tartó időszakra szeles, többnyire csapadékmentes és több-kevesebb napsütéssel kecsegtető időt jósol. Havazás 2014 utolsó napjaiban valószínű az időjárásunkat jelenleg alakító hatások tükrében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.