Száznegyven árva vár a rácsok mögött

Karácsony óta közel 100 elhagyott kutya került be az Illatos útra, ahol jelenleg 140 árva várja új gazdáját. A Vigyél Haza Alapítvány január 24-én, szombaton ismét Örökbefogadó napot szervez, és remélik, minél több állat kerülhet gazdihoz.

Egyedül Budapestről több mint háromezer kutya kerül az Illatos úti állattelepre évente, döntő többségüket saját gazdája adja le. A telepen ugyanakkor mindössze 94 férőhely áll rendelkezésre, így folyamatosan helyhiánnyal küzdenek.

A Vigyél Haza alapítvány önkéntesei Budapest belterületén belül kívánságra házhoz viszik az örökbe fogadott kutyákat és gazdáikat. Az akció a gazdik első közös utazása is, hiszen gyakran nem egyszerű egy még ismeretlen állatot tömegközlekedési eszközön hazaszállítani. A kutyusok névre szóló bilétát, nyakörvet és pórázt is kapnak ajándékba.

Az új gazdik oltva, féregtelenítve, mikrocsippel, egészségesen fogadhatják örökbe a kutyákat, 5000 forint térítési díj ellenében. A Vigyél Haza továbbá állja az örökbe fogadott kutyák ivartalanítási költségeit, önkéntes kutyakozmetikusai pedig valamennyi, erre rászoruló kutyát megszépítenek: ápolják, nyírják, fésülik őket.

Az örökbe fogadható ebekről a napokban fotók is készültek, így a leendő gazdik online már előzetesen is körbenézhetnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.