Szatyrokból horgoltak matracokat a hajléktalanoknak a nyugdíjasok

Az idős amerikai hölgyekből álló szervezet, a Bag Ladies 52 ezer szatyorból horgolt télire matracot a hajléktalanoknak. A nyugdíjasok tavaly kezdtek a jótékonysági akcióba.
A szervezet tagjai főleg a Union City-ben lévő Second Baptist Church nevű gyülekezetből származnak. Az akció ötletét még 2015 januárjában kapták egy férfitól, aki arról számolt be a közösségnek, hogy hajléktalanok a Mississippi folyónál alszanak. A nők ezért elkezdtek műanyag zacskókból vízálló matracokat készíteni nekik, amelyek sokat segítenek a hideg, nedves környezetben.

A szervezet eddig idén több mint 90 vastag és masszív matracot készített, néhányat egy louisianai áradás után azoknak osztottak szét, akik elveszítették otthonaikat.

A Bag Ladies-nél főleg idős, reumás asszonyok dolgoznak, a tagok száma pedig indulás óta csaknem megduplázódott. Segíteni ugyanis nagyszerű érzés.

"Amikor eljutsz odáig, hogy naponta 2-3 matracot is elkészítesz, rájössz, hogy ezzel megváltoztatod valaki életét, és ezért még többet akarsz csinálni" - nyilatkozta egyikük.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.