Száműzték a gyorsbüfét Milánó legelegánsabb utcájából

Költöznie kellett a McDonald's-nak Milánó központjából. Az önkormányzat úgy döntött, hogy a székesegyház melletti gyorsbüfét inkább divatbutikkal helyettesíti.

Huszonnégy millió eurós kártérítési perrel fenyegette meg a várost a gyorsétterem, miután a milánói önkormányzat nem hosszabbította meg az amerikai multinacionális vállalattal kötött bérleti szerződést. Tizenkilenc év után kellett elhagynia a gyorsbüfének az északolasz város szívében, a dómmal szomszédos I. Umberto vásárlóudvarban levő üzlethelységet, amelyet a Prada divatház kapott meg.

Az olasz kereskedelem és a luxuscikkek javára hozott diszkriminatív döntésről beszélt Roberto Masi, a McDonald's Italia vezérigazgatója, azt is hangsúlyozva, hogy a milánói gyorsbüfé közel száz embernek adott munkát évente másfélmilliós vendégforgalommal.

Antidemokratikus választásról írt a milánói sajtó is, arra emlékeztetve a McDonald's helyett a Pradát választó városvezetést, hogy Milánó központját nem kizárólag milliomosok látogatják, és olcsó vendéglátóhelyek nélkül a városcentrum elnéptelenedik.

Az I. Umberto csarnokban sorakoznak Milánó legdrágább üzletei és a "sültkrumpliszag" zavarta az itt található hétcsillagos luxusszálló vendégeit - tették hozzá az újságok.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.