Súlyosak a vádak a gyermeküket éheztető kislétai szülők ellen

A Nyírbátori Járási Ügyészség szerint a vádlottak 11 éves kislányukat hónapokon át lakásuk kamrájába zárták és éheztették.

Az élettársi viszonyban élő szülők öt kiskorú gyermeket neveltek családi házukban, akik közül három közös volt, egy-egy pedig a szülők korábbi kapcsolataiból származott.

A legidősebb közös gyermek, az akkor 10 éves kislány 2014 áprilisától, szülei kérésére magántanuló lett, mert szülei szerint élelmiszert és egyéb dolgokat lopott az osztálytársaitól. Később kiderült, a lány azért vette el társaitól - majd később otthon a testvéreitől - a szendvicseket és az édességet, mert éheztették.

Az otthon tanuló kislányt a szülők 2014 októberétől csak éjszakára, majd novembertől már délután három órától a családi házuk fűtetlen, bútorozatlan, világítás nélküli kamrájába zárták be, aminek csak egy szűk ablaknyílása volt. A kamra ajtaját függönnyel takarták le és kívülről bereteszelték.

A szülők emellett tisztálkodási lehetőséget, elegendő ételt és vizet sem adtak a lányuknak, aki az éhezéstől és nélkülözéstől alultáplálttá vált és 25 kilogrammosra fogyott. A kislány 2015 áprilisától több alkalommal a szomszédoktól kért és kapott ételt a kamra ablakán keresztül, akik végül megelégelték a helyzetet és értesítették a rendőrséget.

A vádirat szerint a szülők magatartásukkal nemcsak a kamrába zárt kislányuk testi, érzelmi és értelmi fejlődését, hanem másik négy gyermekük lelki fejlődését is súlyosan veszélyeztették, akik a látottak és a tapasztaltak miatt szorongásban éltek, érzelmileg labilissá váltak.

Az szülőket több dologgal is vádolják: 18. életévét be nem töltött személy sérelmére, a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértése és öt rendbeli kiskorú veszélyeztetése. Az ügyész börtönbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságon. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.