Kutyákkal oldják a stresszt a Pánamerikai Játékokon

Ellentétben a Szocsi Olimpiával, ahol hatalmas botrányt okozott a kóbor kutyák elpusztítása, a torontoi Pánamerikai Játékok sportolóinak szállásán, az Atléták Falujában direkt szaladgálnak kutyák. Segítenek oldani a versenyzők feszültségét.

A négyévente megrendezett versenyen Észak-Amerika, Latin-Amerika, Dél-Amerika és a Karib-térség sportolói mérkőznek meg, közben pedig bármikor igénybe vehetnek egy kis feltétel nélküli kutyaszeretetet.

"Az atléták valószínűleg stresszesek és honvágyuk van" - magyarázza Margo Mackay, a kutyák egyikének gondozója. "Függetlenül attól, hogy nyertél vagy vesztettél, hogy milyen nyelvet beszélsz és honnan jöttél, a kutyák szeretnek és ugyanolyan lelkesen üdvözölnek."

A 41 országból érkezett közel 7000 versenyző bármelyike elmehet egy kétórás terápiás foglalkozásra az egyik kutyához. Az állatok általában kórházi betegeknek és időseknek segítenek, akik magányosnak és elszigeteltnek érzik magukat.

A 125 kutya különféle fajtájú és a koruk is változik az egy éves kölyköktől a meglettebb ebekig. 

A tavalyi Szocsi Olimpia felhívta a figyelmet a városban kóborló rengeteg gazdátlan kutyára, akiknek megmentéséért egy szervezet kampányolt, miután a hatóságok megbíztak egy céget az befogásukkal. Sok sportoló is fogadott örökbe kutyát, volt aki nem is egyet, mielőtt hazautazott Oroszországból.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.