Stephen Hawkinget is elérte a jeges vödör

Már hetek óta boldog-boldogtalan öntözi magát hideg vízzel és tölti fel az erről készült videót az internetre. Közben valahogy a lényeg, vagyis hogy ez egy jótékonyságra buzdító akció része, mintha elveszett volna. A kihívás azonban most elérte a világ leghíresebb ALS-betegét, Stephen Hawking elméleti fizikust is, amit azért mégiscsak meg kell nézni.
Hawking a videó elején elmondja, hogy mivel tavaly súlyos tüdőgyulladással küzdött, nem lenne bölcs dolog a részéről, ha jéghideg vízzel öntetné nyakon magát, de felnőtt gyerekei szívesen feláldozzák magukat a cél érdekében.

A vezető angol elméleti fizikus helyett tehát Robert, Lucy és Tim teljesítette a kihívást.

Az Ice Bucket Challenge szabályai szerint akit kihívnak, annak vagy nyakon kell öntenie magát egy vödör jeges vízzel, ezt videóra venni és feltölteni az internetre az ALS-sel (amiotrófiás laterális szklerózis) kapcsolatos információkkal együtt (ezt nagyon sokan elfelejtik!), vagy legalább 100 dollárt adományozni valamelyik, a betegség ellen küzdő szervezetnek. Aki teljesíti a feladatot, annak ki kell hívnia még három embert.

A jeges locsolkodás és az adományozás persze nem zárja ki egymást, sőt, nem is illik csak a vízzel bohóckodni, hiszen az akció lényege nem a magamutogatás. Nem véletlen, hogy a kihívás eredetileg híres és gazdag embereket vett célba, akiknek a közfigyelmen túl megvan a lehetőségük arra, hogy bőségesen adományozzanak. Ehhez képest alig pár hét alatt ellepték az ilyen videók a közösségi  oldalak. Jelentős részükben azonban szó sincs ALS-ről vagy adományozásról.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.