Sokba kerülhet a hátrahagyott kutyaszar

Egy tavaly elfogadott törvénytervezet szerint száz fontos (39 ezer forintos) bírságot kell fizetnie Nagy-Britanniában azoknak a kutyatartóknak, akik az ürülék felszedésére használt zacskó nélkül sétáltatják a négylábúakat.

A kutyásoknak egy hét áll rendelkezésükre, hogy befizessék a bírságot. Ha ezt nem teszik meg, a városi bíróságok ezer fontig emelhetik a büntetés összegét.

Az új szabályozást tavaly fogadták el Nagy-Britanniában, állatvédők és önkormányzati tisztségviselők nyomására. Az Independent megemlíti, hogy a kutyaürüléket nem felszedő gazdákat eddig is bírságolták, de ezt kiegészítve a törvény kimondja, hogy az is bűnös, aki az erre alkalmas eszközt, tehát zacskót sem tart magánál.

A northamptonshire-i Davendtry volt az első város Nagy-Britanniában, amely bevezette ezt az intézkedést, de példáját várhatóan több más település is követheti hamarosan. A daventry-i önkormányzathoz 120 hivatalos panasz érkezett, amelyek a köztereken, utcákon, parkokban található kutyaürülékre hívták fel a város vezetőinek figyelmét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.