Siófok uralja a balatoni strandtoplistát

Három siófoki strandot választottak be az öt legjobb balatoni strand körébe a fürdőzők. Siófok verhetetlenül vezeti a kedvencek élbolyát, minden ötödik nyaralást tervező e tóparti várost választja a legszívesebben.
A Balaton-parti településeken július 8-22 között gyakorlatilag telt ház van, szállást találni ebben az időpontban már alig lehet.

A Balaton-parti strandok toplistáját a siófoki Aranypart és a Nagystrand vezeti, előbbi elsősorban a 36-45 év közötti nyaralók körében népszerű, míg utóbbit a fiatalabbak választják előszeretettel. A Szallas.hu friss balatonistrand-felmérésén (amely csaknem 2,5 ezer fő megkérdezésével készült, reprezentatív kutatás) a dobogó harmadik fokára került az óriás hullámcsúszdával és sportpályákkal rendelkező Balatonlelle Napfény Strandfürdő, amelyet minden harmadik nyaraló a szórakozási és kikapcsolódási lehetőségek alapján választ.

A nyaralók többsége szerint az utóbbi években érezhetően javult a balatoni strandok színvonala, a magyar tenger idén is verhetetlenül áll a belföldi nyaralási célpontok élén, az előfoglalások nagy száma is azt jelzi, hogy sikeres szezon elé néznek a tóparti szállásadók.

A helyi étkezdék viszont még mindig nem részesülnek igazán a csúcsforgalomból: a hűtőtáskák és az előre csomagolt ebédet, uzsonnát rejtő szatyrok száma ugyanis az elmúlt tíz évben nem csökkent a tóparton, a nyaralók kétharmada még mindig étellel és itallal felszerelkezve indul strandolni, noha a magyarok 70 százaléka szerint a strandon lévő büfék árai elfogadhatók, mégis csak a „legszükségesebbeket" vásárolják meg ott a strandolók.

A tóparti topétlapon változatlanul a sült hal és a lángos szerepel az élen, ezek mellé ásványvíz és a sör fogy leginkább. A Szallas.hu kutatása szerint az ennivaló mellett egy jó könyv, a kártyapakli és a keresztrejtvény a strandtáskák kihagyhatatlan elemei. Mint írják: a nyaralók fele olvasással, minden harmadik magyar pedig kártyázással üti el az időt a parton, a sportolás viszont csak minden negyedik üdülőnek jelenti a program részét.

A kedvenc időtöltések között a balatoni „romantikázás" sem ritka, a megkérdezett nyaralók közül minden ötödik „bújt már össze" kedvesével a Balatonban vagy annak partján. A legtöbb emlékről a 46-55 év közötti magyarok tudnának mesélni, akik közül minden negyedik embernek volt már része balatoni „romantikázásban".

A top 5 balatoni strand:
1. Siófok Aranypart Szabadstrand
2. Siófok Nagystrand
3. Balatonlelle Napfény Strandfürdő
4. Siófok Ezüstpart Szabadstrand
5. Balatonfüred Kisfaludy Strandfürdő

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.