Siker, pénz, csillogás - 2011 a U2 éve volt

Az ír banda a világ legsikeresebb turnéját tudhatja magáénak: 44 fellépés, 3 millió néző, és 293 millió dolláros bevétel bizonyítja ezt. Azért a Bon Jovi, a Take That és Roger Waters sem panaszkodhat.

2011 a U2 éve volt. 360° Tour nevezetű turnéjuk 2009. június 30-án kezdődött Spanyolországban, Barcelonában és idén július 30-án ért véget. Alig fejezték be két éven tartó és öt kontinensen átívelő körútjukat, sorra arról írtak a lapok, hogy ez volt minden idők legsikeresebb turnéja, pedig annak anyagi sikeréről akkor még nem ismerték a végső adatokat. Most azonban egyértelművé vált, hogy nem túloztak az újságok.

A 44 show 293 millió dollárt hozott a konyhára. A U2 koncertjeire világszerte csaknem 3 millió rajongó váltott jegyet.

A Bon Jovi közel 193 millió dollárt keresett az idei turné 68 fellépésével, és a show-t 2 millióan látták.

Az év nagy visszatérője, a Take That is sokat kaszált idén. 185 millió dolláros bevételével a legjobban kereső turnét tudhatja magáénak az Egyesült Királyság történetében. Mindössze 29 fellépéssel ez igazán szép teljesítmény.

Roger Waters, aki hozzánk is ellátogatott idén, közel 150 millió dollárt keresett, és összesen 1,5 millió néző látta a show-t.

Az amerikai country énekes, Taylor Swift pedig 89 állomásos turnéjával 97 millió keresett.

A Billboard teljes listáját ide kattintva tekintheti meg.

Bonoék mindent vittek idén
Bono, lead singer of Irish band U2, performs with The Edge (L) and Larry Mullins(R) on the third day of the Glastonbury Festival in Worthy Farm, Somerset June 24, 2011. REUTERS/Cathal McNaughton (BRITAIN - Tags: ENTERTAINMENT)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.