Shrek ötödször

Az ogréről szóló rajzfilm nem csak folytatást kap, de némileg meg is újítják a franchise-t.

A népszerű rajzfilm franchise-t egy nagyobb tatarozásnak vetik alá, miután a DreamWorks Animation-t megszerezte az NBCUniversal média és szórakoztatóvállalat áprilisban. Az egyesülés után négy animációs filmet akar készíteni a cég egy éven belül, ezek egyike lesz a Shrek ötödik része. 

STR / Reuters

 

Az NBCUniversal vezérigazgatója, Steve Burke június 15-én jelentette be a befektetőknek, hogy a Gru és a Minyonok producere, Chris Meledandri felel majd az új animációs filmekért.

– Abban lesz majd segítségünkre, hogy feltámasszuk a Shrek filmeket és sok, már létező DreamWorks franchise-t, illetve továbbiakat hozzunk létre. – magyarázta az igazgató. A céljuk, hogy maximalizálják a bevételeket azzal, hogy népszerű karaktereket alkotnak, amikből tematikus parkokat, vagy a filmekhez kapcsolódó ajándéktárgyakat tudnak gyártani.

A Hollywood Reporter értesülései szerint az egyelőre cím nélküli Shrek 5 2019-ben kerülhet mozikba.

Az első, 2001-ben bemutatott Shrek filmben a főszereplők hangját Mike Myers - Shrek, Cameron Diaz - Fiona és Eddie Murphy - szamár kölcsönözte. A csapat a 2004-es folytatásban a Csizmás Kandúrt megszólaltató Antonio Banderasszal egészült ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.