Senki sem akart kötéllel motorost fogni a zsombói úton

Nem volt kötél kifeszítve a zsombói úton. A Facebookon terjedő, s több internetes portál által is feldogozott esetet a rendőrség kivizsgálta.

„Kék zsinórt feszített ki az úton keresztbe egy ismeretlen november elsején a zsombói úton az autópálya-felüljáró előtt. Egy dunaújvárosi férfi vette észre az akadályt, levágta a kötelet”- számolt be az esetről az érintett Facebook bejegyzése alapján a delmagyar.hu 2013. november 3-án, amit több médiatartalom-szolgáltató is átvett.

Mivel az ügyben sem feljelentés, sem bejelentés nem érkezett, a Szegedi Rendőrkapitányság az internetes portál cikke alapján hivatalból rendelt el nyomozást közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen – írja honlapján a rendőrség.

A helyszíni szemlét végző rendőrök fiatal facsoportokat, cserjéket találtak az út mellett, valamint ezekre felakadva egy 25 méter hosszúságú kék színű bálázókötelet. A rendőrök a szántóföldön keréknyomokat, valamint ugyanolyan bálázókötelet láttak, mint az út mellett. A cikkben szereplő fiatalember azt mondta a rendőröknek, hogy „a kötél nem volt feszes”.

Kihallgattak egy férfit, aki elmondta, hogy 2013. november 1-én munkát végzett a zsombói út mellett. A bálázógép oldalán lévő tároló kinyílt, amiből két köteg, kék színű bálázókötél esett ki. Mivel a kötél be volt fűzve a munkagépbe, ezért az több részre szakadt. Egy másik szemtanú arról számolt be, hogy 2013. november 1-én délben már látta az út mellett a kötelet, de az nem volt kifeszítve. A rendőrök megtalálták annak az autónak a sofőrjét, aki a cikk szerint „hátulról belekoccant” a panaszos autójába. Ő ugyancsak azt erősítette meg, hogy ugyan volt kötél az úton, de az nem volt kikötve a fára.

Az adatgyűjtés alapján a Szegedi Rendőrkapitányság megállapította, hogy senki sem feszített ki kötelet a zsombói úton, így az sem igaz, hogy azzal valaki „motorost akart fogni”.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.