"Senki sem szeretne egy sérült gyereket"

Ellentmondásokkal teli interjút adott egy ausztrál tévének az a házaspár, amelyik egy thai nőt kért fel béranyának, majd miután ő ikreknek adott életet, s kiderült, hogy az egyik baba Down-szindrómás, csak az egészséges gyermeket tartották meg.

Az ausztrál szülők, David és Wendy Fernell először állt a nyilvánosság elé az üggyel kapcsolatban. A pedofíliáért a 90-es években elítélt David Fernell a riporternek elmondta: a terhesség késői szakaszában derült ki, hogy a kisfiú Down-szindrómás,  ha időben tudomást szereznek a betegségről, elvetették volna az embriót, mert - mint a férfi hangsúlyozta - "egyetlen szülő sem szeretne sérült gyereket".

Damir Sagolj / Reuters

A pár mindezek ellenére válltig állítja, hogy nem hagyták sorsára a kisfiút, magukkal szerették volna vinni perth-i otthonukba, ám a béranya, Pattaramon Csanbua - állításuk szerint - megfenyegette őket. "Meg akarta tartani a kislányt is, mi pedig megijedtünk, hogy őt is elveszíthetjük. Olyan gyorsan kellett távoznunk, amilyen gyorsan lehetett" – nyilatkozta a férfi, aki azt is megjegyezte, hogy ő minden tőle telhetőt megtett.

Arra a kérdésre ugyanakkor, hogy keresték-e azóta az általuk felbérelt béranyát és érdeklődtek-e gyermekük hogyléte felől, nemleges választ adtak. Ezt azzal magyarázták, hogy először a lányukat, Pipah-t akarták biztonságban tudni, és hogy ha úgy látják, hogy őt senki sem veheti el tőlük, majd visszamennek Down-szindrómás fiukért, Gammyért is.

Az interjú során főleg David Fernell beszélt, neje, Wendy leginkább egyetértően bólogatott. Így tett akkor is, amikor férje arról mesélt, hogy lányukatfelesége gyakran kékbe öltözteti, ezzel próbálja megőrizni ikertestvére emlékét.

Amikor az újságíró azt kérdezte, hogy a kislány biztonságban van-e az egyszer már pedifília miatt elítélt apa közelében, a férfi heves érzelmektől vezérelve közölte, hogy a börtön rehabilitációs programja sikeres volt és már nem érez vonzalmat a fiatal lányok iránt.

"Rettenetesen sajnálom. (..) Elítéltek és börtönbe kerültem. Már nincsenek olyan gondolataim. Ez 100 százalékig igaz. Nem tudnám újra csinálni. Tudom, hogy nincs már ilyen jellegű nemi vágyam" – mondta. Ezt neje is megerősítette, aki közölte, hogy teljes mértékben megbízik férjében, és úgy hiszi, lányuk tökéletes biztonságban van mellette. "Van három gyereke, mindannyian nagyon szeretik és tisztelik őt. Azt mondják, csodálatos apa."

Gammy küzdelme

Pattaramon Csanbua azért fordult a médiához, mert komoly anyagi gondjai vannak. Gammy a Down-szindróma mellett szívbetegséggel és tüdőfertőzéssel küzd, az orvosi költségek pedig igen megterhelőek a thaiföldi béranyának. A Hands Across The Water ausztrál jótékonysági szervezet eddig több mint 240 ezer dollárt gyűjtött össze Gammy javára, és új lakást is keresnek a béranya és családja számára.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.