Dunakeszi repülő-balesetet: rosszullét vagy műszaki hiba?

Szakértők vizsgálják, mi okozhatta a dunakeszi repülőgép-balesetet a hét elején: rosszul lett a pilóta vagy műszaki hiba volt az ok?

Szeptember 28-án a kora esti órákban egy Apollo Fox típusú, ultrakönnyű repülőgép szenvedett balesetet a dunakeszi repülőtérnél eddig tisztázatlan körülmények között. A földbe csapódott jármű 38 éves pilótája a helyszínen életét vesztette.

Emberi mulasztás, illetve műszaki hiba egyaránt okozhatta a balesetet, ezért kétféle szakértői vizsgálat elvégzését kérte a rendőrség.

Az orvos szakértőktől arra kérnek választ, vajon előidézhette-e a halálos tragédiát a pilóta esetleges betegsége, netán hirtelen rosszulléte. A légügyi hatóság bevonásával egy másik szakértői csoport a repülőgép műszaki kondíciójából próbál következtetéseket levonni.

Hozzátette: az orvos szakértői és a műszaki vizsgálatok hónapokig is eltarthatnak. Az is előfordulhat, hogy az első szakvéleményeket követően további vizsgálatokra lesz szükség a részletek kiderítéséhez.

A rendőrkapitány elmondása szerint egyelőre a helyszínen rögzített nyomok, illetve egy szemtanú információja állnak rendelkezésre. A meghallgatott tanú csupán annyit látott: nem sokkal azután, hogy a kisrepülő felszállt a dunakeszi reptérről, visszafordult, majd hirtelen lezuhant.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.