Visszalépett az olimpiától a Zika-vírus miatt a golfozó

Rory McIlroy profi golfozó bejelentette, hogy nem fogja képviselni Írországot a riói olimpián, mert nem hajlandó megkockáztatni, hogy Zika-vírussal fertőződjön – írja a The Independent írországi kiadása.

A sportoló nem is saját maga, hanem családja miatt mondta le a részvételét, miután utánanézett a fertőzés kockázatának, pedig nem sokkal korábban úgy nyilatkozott: teljesen felkészült és ha érintkezik is a vírussal, akkor sem dől össze a világ. McIlroyt és jegyesét, Erica Stollt különösen a magzatokra leselkedő veszély riasztotta meg.

„Miután beszéltem a hozzám legközelebb állókkal, rájöttem, hogy az egészségem és a családom egészsége mindenekelőtt való. Bár a Zika-vírussal való megfertőződés kockázata alacsony, ezt a kockázatot nem vagyok hajlandó vállalni" – írta szerdán kiadott közleményében a sportoló, aki ezzel lemondott arról a megtiszteltetésről is, hogy az olimpián 1904-óta most először szereplő golf sportágat ő képviselje Írország színeiben.

McIlroy csak egyike azoknak a kiemelkedő golfozóknak, akik lemondták brazíliai útjukat a Zika miatt. Korábban így döntött Adam Scott, Louis Oosthuizen, Charl Schwartzel, Marc Leishman és Vijay Singh is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.