Riasztó fény tűnt fel Kalifornia felett

Rejtélyes, erős fény okozott riadalmat az Egyesült Államok kaliforniai partvidékén szombat este. A hatóságok egy ideig hiába igyekeztek megnyugtatni az ufót és atombombát vizionáló embereket.

Az Orange megyéből és a környező területekről jól megfigyelhető világoskék éjszakai fényjelenség lázas spekulációkat indított el az interneten. Az amatőr felvételek elárasztották a közösségi médiát, az emberek azt találgatták, mi lehet az azonosítatlan repülő tárgy. Egyesek üstökösnek, mások földönkívüliek járművének vélték a kúp alakú, maga után csóvát húzó jelenséget, de volt, aki atomtámadástól rettent meg.

A helyi rendőrség igyekezett megnyugtatni az embereket és közölték, hogy csak a haditengerészet végzett rakétateszteket, de a San Diego Union-Tribune beszámolója szerint Nevadából és Arizonából is érkeztek bejelentések a helyi hatóságoktól, sőt, a CBS arról számolt be, hogy még a Los Angelestől 600 kilométerre, északra fekvő San Franciscóból is észlelték a fényjelenséget.

Pénteken a Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) jelezte, hogy a Los Angeles-i repülőtérre érkező illetve onnan felszálló éjszakai gépek útvonala módosul, de a változás pontos okát nem nevezték meg, csak annyit közöltek, hogy a Csendes-óceán nyugati partvidékének azon a területén katonai tevékenységekre kerül sor péntektől csütörtökig.

A kaliforniai médiában aztán megerősítették, hogy a riadalmat okozó kék fény egy a USS Kentucky haditengerészet tengeralattjáróról fellőtt Trident rakétától származott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.