Kővel dobott meg egy autóst a parkolóőr

Garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség egy 40 éves férfival szemben, aki mint parkolóőr úgy próbálta egy autóssal rendezni a vitáját, hogy kővel dobta meg az autót. Az eset nem egyedi, máshol betondarab repült.

Miskolc egyik fizetős parkolójában észlelte az őr, hogy a sértett parkolójegye lejárt, ezért megkezdte a pótdíjazást, s lefényképezte az autót. Ekkor ért oda a gépkocsi tulajdonosa, aki nehezményezte az őr jogszerű eljárását. Hangos vita, veszekedés alakult ki, majd az autós beült a járműbe: ekkor a parkolóőr felkapott egy követ a földről, és az autóhoz vágta. A gépkocsiban ötezer forintos kár keletkezett.

Az őr magatartása, konfliktuskezelési megoldása megbotránkozást váltott ki a helyszínen tartózkodókban, ezért eljárás indult ellene. Az ügyészség végül próbára bocsátását indítványozta.

Vádemelési javaslattal élt a A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság egy másik férfival szemben is, aki Miskolcon egy betondarabbal betörte haragosa autójának szélvédőjét. Ezzel olyan kihívóan közösségellenes erőszakos magatartást tanúsított, amely alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen. Ezért az ügyben indított nyomozást vádemelési javaslattal küldték el az illetékes járási ügyészségnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.