Rendőrkutyától kapnak utolsó esélyt a gyerekek

Kutyás házkutatást kínál magánszemélyeknek egy volt katona az Egyesült Államokban. Az aggódó szülők alig 28 ezer forintnak megfelelő összegért megtudhatják, rejteget-e illegális szert a csemetéjük.

Amerikában már nem kell saját kezűleg átkutatniuk gyermekeik holmiját a szülőknek, akár képzett drogkereső kutyákat bérelhetnek erre a célra. Az angol nyelvterületen K9-nek nevezett rendőrkutyákat egy magáncég alkalmazza lakossági felhasználásra.

A Last Chance, vagyis utolsó esély elnevezésű program szolgáltatásai között megtalálható a fegyver és robbanószer felkutatása magánlakásokban és járművekben, de iskolákban is. Tartanak tanfolyamokat arról, mi a teendő egy iskolai lövöldözés esetén, ami a piaci igényekre való gyors reagálásukról tanúskodik.

Óriásplakáton is hirdetik a drogkereső szolgáltatást
Facebook

A cég alapítója és tulajdonosa, Michael Davis személyes okokból hozta létre vállalkozását 2014-ben. Terhes barátnőjét megtámadta egy kábítószerfüggő, ami miatt elvesztette a gyerekét. Az akkor a hadseregben szolgáló férfi leszerelt és a kábítószer elleni harcra képezte ki magát. A fegyver- és bombakeresés a terrorizmus elleni harc miatt került képbe, a cég fő profilja azonban a kábítószer-keresés.

Az „Aggódó szülőkről” elnevezett, 99 dolláros (megközelítőleg 28 ezer forint) szolgáltatásukat olyan családoknak is ajánlják, akiknek gyereke feltételesen van szabadlábon valamilyen droggal kapcsolatos bűncselekmény miatt. Ha azt gyanítják, hogy ismét fogyaszt vagy árul kábítószert, Davis és kutyája átvizsgálja a terepet. Amit találnak, azt leadják a rendőrségen, de a forrás titokban marad. A csomag része egy beszélgetés a kábítószer birtoklójával, amiben szembesítik a lehetséges következményekkel. A Last Chance nem számít hatóságnak, de együttműködik a helyi szervekkel. 

Bár a szolgáltatás számos kérdést felvet a magánélethez való jog és a magántitok védelmének témájában, Davis azt állítja, hogy a gyerekek érdekében cselekszik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.