Évekig rejtegethette a gyilkos fegyvert a rendőr

Két évtized után fordulat állhat be az évszázad gyilkossági ügyében. A Los Angeles-i rendőrség egy kést vizsgál, amelyet abban a házban találtak, ahol O.J. Simpson egykori amerikaifutball-játékos lakott 1994-ben. A fegyver évekig egy rendőrnél volt.

O.J Simpsont 1995-ben, közvetlen bizonyíték hiányában felmentették felesége, Nicole Brown Simpson és barátja, Ronald Goldman meggyilkolásának ügyében. A hatóságok nem találták a gyilkos fegyvert, és az egyetlen érdemi bizonyíték, egy véres kesztyű, nem illett az egykori futballista kezére.

Az ügyben most fordulat állhat be, miután a Los Angeles-i Rendőrség egy kést vizsgál, amelyet állítólag egy építőmunkás talált O.J Simpson egykori házának bontása közben, 1998-ban - írja a Guardian. A munkás odaadta a kést egy szolgálaton kívüli rendőrnek, aki több éven át ereklyeként kezelte azt. Amikor nyugdíjba ment, szerette volna belevésetni a gyilkosság ügyiratszámát, ekkor azonban az egyik kollégája lebuktatta, és átadta a fegyvert a rendőrségnek.

O.J. Simpson
O.J. Simpson
Ethan Miller / Reuters

Andy Neiman százados, a Los Angeles-i rendőrség szóvivője elmondta, hogy egyelőre óvatosan kezelik a történteket. O. J. Simpson az amerikai jogrendszer szerint akkor sem vonható már felelősségre, ha valóban a gyilkos fegyver került elő.

Simpson jelenleg egy nevadai börtönben ül. 2007-ben fegyveres rablás és emberrablás miatt kilenctől 33 évig terjedő szabadságvesztésre ítélték. Az egykori futballsztár leghamarabb 2017-ben szabadulhat. 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.