Kossuth- és Munkácsy-díjasok dömpingje a debreceni jótékonysági aukción

Rangos hazai képzőművészek képeit árverezik el Debrecenben, hogy a bevételt egy gyermekotthonnak és egy művészeti alapítványnak adhassák.

Immár tizedik alkalommal rendezik meg a Debreceni Jótékonysági Aukciót, amely minden eddigi rekordját megdönti: az árverésen harminc Kossuth- és Munkácsy-díjas alkotó képeire lehet licitálni, a művek becsült értéke mintegy tizenöt millió forint, míg a kikiáltási ár ennek csak a harmada - mondta lapunknak Papp Gyula nyugállományú ezredes, az aukció szervezője.

Mint kifejtette: az aukció kitűnő alkalom arra, hogy a résztvevők hozzájuthassanak magas művészi értéket képviselő műalkotásohoz, s külön öröm, hogy az elkelt művek árát a debreceni Immánuel Otthon és a Sesztina Alapítvány megsegítésére ajánlják föl. Papp Gyula hozzátette: emeli a debreceni jótékonysági rendezvény rangját, hogy a 2012 szeptemberében a budapesti Virág Judit Galériában nagy sikerrel megrendezett  „Ki a szabadba” című tematikus kiállítás alkotóinak majdnem fele mondott igent a szervezők megkeresésére.

Az aukció december 9-én, vasárnap délután fél 4-kor kezdődik a debreceni Klub Barabás Étteremben. A licitáláshoz szokás szerint nem szükséges személyes részvétel,  telefonon is lehet licitálni, s vételi megbízásra is lehetőség van.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.